Vatten eller inget vatten, det är frågan!

Hej Bloggen!

Förra veckan bestod dagarna i stora drag av att göra olika armband med barnen, vi har blivit riktiga proffs på det nu om vi får säga det själva! Så fort vi tar fram trådar för att göra armbanden kommer det alltid många barn springande och vill vara med, det är väldigt kul! Vi har på eftermiddagarna spelat fotboll, eller ja spelat och spelat, vi har större delen av matcherna stått på ena sidan av planen och ropat på barnen när vi velat ha en passning ;). Det blir svettigt ändå!

I torsdags åkte vi till resorten igen för att få en liten paus från hemmet, vi solade, badade och åt god lunch. Vi åkte också dit för att få ha en heldag med rinnande vatten från kranen utan risk för att det plötsligt ska försvinna! Som namnet på inlägget kanske avslöjar var en stor fråga förra veckan huruvida vi hade vatten i kranen eller inte. Detta har under den senaste tiden varit ett stort problem då pumpen som finns här har en tendens att bli överhettad hela JÄVLA tiden (ursäkta språket men detta har skapat otroliga irritatinsmoment) vilket gör att den måste stängas av under en viss tid.  Det brukar räcka att stänga av den i ungefär en kvart för att den skall vara ”fit for fight”. Dock glömmer de ofta av att sätta på det igen och när vi vänligt ber dem om att sätta på det skrattar de en rätt upp i ansiktet och säger att man skall bada i floden. Kanske låter roligt när man läser det här men inte så kul när det händer 20 gånger på en dag ungefär. Som grädde på moset gjorde barnen sönder ett av vattenlåsen som självklart ledde till att det inte blev nått tryck i vattnet och att vi inte fick något vatten i varken kranen eller toan. Det innebar att vi nästan under ett helt dygn knappt hade något rinnande vatten, det skapar lite irritation och problem när vissa toabesök behöver uträttas. Vattenproblemet börjar dock reda ut sig lite nu men de stänger gärna av pumpen några gånger om dan, så man har verkligen insett lyxen i att ha tillgång till rinnande vatten.

Det var i stora drag vad förra veckan bestod av. Den här veckan har hittills varit roligare iform av mindre vattenbekymmer och lite mer aktiviteter. Vi var i måndags på resorten igen och tog en härlig heldag med sol och bad, jag (Sanna) och Jasmine (en av de andra volontärerna) drack tre kokosnötter var. Ja vi gillar kokos. I tisdags hände inte så mycket mer än att vi var och handlade på Tesco som vanligt. Dock blev det en annorlunda shoppingtur då vi fick utgöra filmobjekt till de andra volontärernas projektarbete.

Idag har varit en rolig och väldigt händelserik dag. Vi har under förmiddagen haft ett English Camp här på barnhemmet. Vi gjorde olika övningar och lekar med barnen, detta för att de skall upprätthålla sin engelska. Detta blev en rolig förmiddag för både barnen och oss volontärer. Efter lunch åkte de andra volontärerna in till Mae Klong för att dels titta på marknaden medan jag (Sanna), Carro och Fredrik valde att stanna på barnhemmet då vi redan varit där. Under dessa lediga timmar tog vi tillfället i akt att fånga några solstrålar, så jag (Sanna) la mig ute på bryggan. Detta var först några rofyllda timmar men avslutades med en skräckupplevelse då jag ser i ögonvrån hur en grön ORM helt plötsligt kommer upp mellan plankorna i bryggan. Som de flesta vet är jag extremt ormrädd och sket i princip på mig då den var cirka fyra meter ifrån mig, jag flydde fältet ganska snabbt kan man säga. Jag flydde in till Carro med en puls på 3000 och Carro undrar hur jag vågade springa över bryggan och jag inser då att det kanske inte var ett så smart drag men det enda jag tänkte var FLY! Det första Fredrik säger är ”Varför ropa du inte på mig, jag ville ju se?” och det andra är ”Tog du något kort?”, svaret blev ganska hetsigt att jag varken hade tid att ropa eller ta kort då jag var fullt fokuserad på att rädda mitt egna skinn. No need to say, jag kommer aldrig att lägga mig på den bryggan igen själv. Eftermiddagen fortsatte sedan i en lite trevligare form då vi alla volontärer tog en båttur på floden här och åkte och besökte ett tempel. Vid templet var det som en liten djurpark där de bland annat hade kameler, getter och råddjur m.m. När vi var åter på barnhemmet var det kväll och dags för middag och resterande av kvällen har varit lugn.

Nu har vi nästan  bara en vecka kvar här på barnhemmet innan vi ger oss av på en liten semester och sedan far hemåt Svedala :(. Dessa veckor har gått så otroligt snabbt samtidigt som det känns som evigheter sen vi stod och vinka hejdå på Landvetter. Men den här sista veckan ska vi suga i oss allt och ta vara på varenda litet tillfälle att gosa med dessa underbara barn.

Ha det gött!

Pöss

En reaktion på ”Vatten eller inget vatten, det är frågan!

  1. Ormskräcken har du tyvärr fått av mej! Förstår dej precis, jag skulle också blivit livrädd.
    Tänk vad fort det går. Längtar efter att få åka till Landvetter och hämta dej. Sug nu på den sista karamellen ordentligt. Snart är ni hemma i vardagen igen men med så mycket minnen och erfarenheter som kommer att berika ert liv för all framtid.
    Puss o kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *