Aprils fools

Hej Bloggen!

I torsdags hade vi fullt upp, det kom två olika sponsorer till hemmet. På förmiddagen kom sponsorer från en tv-kanal och gjorde lekar med barnen samt bjöd på lunch. Vi var med på olika ballonglekar. Allt detta filmades så vi är numera tv-kändisar i thailänsk tv :) På eftermiddagen kom det nya sponsorer som skulle träna engelska med barnen. Vi delades upp i grupper och fick gå runt till olika stationer för att träna på djur, sporter, färger mm. Det var kul och vi märkte att de hade lärt sig något på våra engelskalektioner ;).

På fredagen lekte vi en lek med barnen där man kastar vattenballonger till varandra med hjälp av lakan. Det är en uppskattad lek bland barnen. Vi hade på eftermiddagen vattenkrig som slutade med att alla vi volontärer var helt dyngsura, vilket var välbehövligt eftersom temperaturen nu på dagarna ligger på cirka 37 grader i skuggan!

Jag (Caroline) hade känt under några dagar att det kliade i huvudet och började ana att jag hade fått löss, jag frågade därför en av de äldre tjejerna att titta igenom mitt hår. SJÄLVKLART hade jag löss! Även Sanna och de andra volontärerna kollade igenom sina hår och Sanna och två av de andra hade fått löss de med.  Så på lördagsmorgonen satte vi oss på rad på bryggan började vår avlusning. Jag (Caroline) använde svenskt lusschampo som antagligen inte fungerade på thailändska löss för dom dog inte utan jag fick börja om min kur med thailändskt lusschampo på söndagen så nu hoppas vi att alla löss dör. Vi ska göra vår sista kur på fredag innan vi lämnar hemmet.

Lördagen var en lugn dag. Vi gjorde lite ”art and craft” med barnen under dagen, denna lilla pysselstund verkade vara uppskattad av dem. Till kvällen hade vi volontärer bestämt att vi alla skulle till ”Floating Market”, så ditt drog vi framåt aftonen. När vi hade ätit klart fyllde Fredrik en sked full med chili och utmanade någon av oss andra att få middagen betald om man åt upp all chili(cirka 3st hela) och tuggade den ordentligt. Tävlingsinstinkten väcktes hos mig (Caroline) och jag antog utmaningen. Det var det starkaste jag någonsin har ätit  och jag satt där med både svett och tårar som rann och en mun som brann men jag klarade det och fick alltså min middag betald, så nöjd! Det blev en mycket rolig kväll, kanske lite roligare för vissa av oss som inte lärt oss när man skall gå hem. Men kul hade vi och det kändes nästa dag.

På söndagen bar det av till en annan resort här i närheten då det inte var möjligt för oss att åka till det vi varit på tidigare. Även den här lilla aktiviteten var vi alla volontärer iväg på under hela söndagen. Det blev därmed en lugn dag med sol och bad men tyvärr inte lika god mat som det var på det förra.

Igår var det ny vecka igen och egentligen inte särskilt mycket mer aktivitet än att vi åkte och handla. Annars var det en vanlig dag med lek och bus.

Idag är det första april och det har vissa av oss utnyttjat till fullo. I morse skulle vi göra andra omgången av avlusning och då tog jag (Sanna) och en av de andra volontärerna (Malin) tillfället i akt att lura skiten ur ”Freddy 2” (en av de andra volontärerna). Vi lurade i honom att han hade löss fortfarande när vi skulle kamma honom, det aprilskämtet gick hem. Han och alla de andra köpte det totalt ;). Sedan framemot kvällen var bus-Sanna i farten igen, så i samarbete med några av de andra lurade vi Carro, Frida och Elin att Freddy 2 hade behövt åka in akut till sjukhuset. Freddy 2 har fått ganska stora blåsor under fötterna efter att vi spelade fotboll barfota igår och var idag på kliniken här i närheten och blev då omplåstrad och fick antibiotika. Det var därför hyfsat lätt att lura i dem andra att hans ena fot hade svullnat upp ordentligt och att han spydde och att de därför hade åkt till sjukhuset med honom. Jag (Sanna) är helt klart nöjd då båda aprilskämtet gick som planerat.

Nu har vi bara tre dagar kvar här på barnhemmet och seperationsångesten börjar sätta in. Att lämna dessa små liv kommer inte bli lätt på fredag och det blir nog en del tårar fällda. Men nu skall vi bara njuta av den sista tiden vi har med dem och sedan åker vi ju faktiskt på en härlig solsemester för att sedan komma hem till alla våra nära och kära.

Ha det gött, pöss haj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *