Test i skolan

Hej Bloggen!

För att svara på era frågor i kommentarerna i förra inlägget kan vi börja med att berätta att varanen bor under bryggan här utanför och den har setts ligga och sola på bryggan då och då. Vi håller dock tummarna för att vi ska slippa stöta på den igen ;). Caroline får ge sig och erkänna att det var dumt att inte lyssna på Sannas råd om att besöka läkare för såret tidigare, jag (Caroline) har nu sedan i onsdags varit och lagt om det varje och dag och det har blivit lite bättre. Maten vi får här på hemmet kommer från en restaurang i närheten, de kommer hit med lunch och middag. Oftast får vi ris med kyckling och har vi tur lite grönsaker och sås.

I torsdags och i fredags har ettorna och tvåorna haft test i engelskan. Detta var som mycket annat här ett organiserat kaos. För det första var skolbussen väldigt sen i tordags vilket gjorde att vi anlände till skolan halv nio när lektionen skall börja, brukar vara där en halvtimma innan för att planera lektionerna. Detta gjorde att vi stressade sprang till lektionssalen beredda på att sätta igång med testet, problemet var att de andra lärarna inte var så förberedda på det. En av förutsättningarna för att vi skulle kunna utföra testet var nämligen att en av de thailändska lärarna skulle övervaka det för att kunna kontrollera att barnen inte fuska, då det var en svårt för oss att kontrollera då vi inte kan thailändska. Detta hade de thailändska lärarna blivit informerade om, men det var ju självklart inte någon thailändsk lärare redo att övervaka när vi kom. Det innebar att vi fick ringa Rose som fick försöka förklara över telefon till en av dem att någon måste övervaka (lärarna kan ingen engelska alls). Trots det förstod de ändå inte riktigt men efter att jag (Sanna) stått och pekat på schemat i en kvart och använt sig av all möjlig kommunikation kom det en lärare som övervakade. Dock märkte vi under testets gång att hon kanske inte var till så mycket hjälp ändå, då hon på vissa frågor hjälpte barnen med svaret.

I fredags hoppades vi på att de skulle vara mer förberedda med en lärare som kunde övervaka med tanke på kaoset dagen innan, dock var så inte fallet. Vi gjorde åter ett tappert försök till att få en lärare men det misslyckades den här gången och vi fick lösa det själva. Men det gjorde vi bra. Andra lektionen den dagen var med ettorna som hade haft test dagen innan så vi ville ha en lite mer lättsam lektion, vilket innebar en liten promenad runt i området där vi pekade på olika föremål och färger som de fick benämna på engelska. Sedan avslutades den med Bingo, vilket är en av deras favoritövningar.

På lördagen åkte vi till kvällen som  vanligt till ”Floating Market”. Det var mysigt och vi var denna gång ett stort gäng då de tre nya tjejerna (Lisa, Amanda, Ebba) var med. Middagen blev lite av ett fiasko då jag (Sanna) mådde dåligt och kunde inte äta och Caroline fick bara in sin förrätt.

Idag var Caroline och de andra tjejerna förutom jag (Sanna) iväg på marknaden igen för att få sig lite massage. Caroline fick 45 minuters fotmassage för 30 kronor, helt klart värt. Hon fick även inhandlat lite organiska produkter för kroppen. Avslappningen var dock kortvarig då hon sedan skulle besöka kliniken för att rengöra såret, detta var inte en behaglig upplevelse då dagens uppdrag var att gräva ut varet ur såret med en pincett. Jätte skönt tyckte Caroline. Annars har dagen varit lugn, några av volontärerna och de flesta barnen var nu på kvällskvisten iväg och badade i en pool. Dock hängde vi inte på den här gången då Caroline inte kan bada på grund av såret och jag (Sanna) inte var så sugen.

Detta var allt, gå in på facebook och titta då vi lagt upp lite fler bilder. Nu ska vi göra oss redo för en ny vecka i skolan, förhoppningsvis sätter de på vattnet här igen snart så att man kan gå på toaletten.

Pöss

2 reaktioner på ”Test i skolan

  1. Ville inte du få massage Sanna? Är ju underbart skönt i alla fall efteråt :-). Tänker mycket på hur tufft det kommer att bli för er sen när det är dags att säga hej då till barnen. Ni måste ju fästa er väldigt vid dem. Tror ni det går att hålla kontakt ? Fast svårt antagligen då de ej förstår engelska.
    Såg varanen på forona, hu vad stor förstår att nu blev förskräckta! Kram på er <3

  2. Hej, jag hittade hit till bloggen via facebook. Min dotter Amanda är nere hos er nu och hade lagt till er som vänner :) Ni verkar göra ett stort jobb med undervisningen och verkar trivas med det. Hoppas att Amanda och Lisa kan göra lite nytta även de, de har ju sjukvårdskunskaper om inte annat!
    Kul med lite husdjur…eller.
    Trevlig läsning och info vad ni gör där borta är det iaf . Hälsa till tjejerna :)
    /mamma Susanne

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *