Ovälkomna och välkomna gäster

Tja bloggen!

Varit lite dålig uppdatering här den senaste veckan, ber om ursäkt för detta men ska försöka summera det som hänt i detta inlägg.

Det har varit en ganska så händelserik vecka, då vi bland annat fått besök av ovälkomna gäster i form av djur men även varmt välkomna i form av sponsorer. I fredags var vi som vanligt i skolan på förmiddagen, den här dagen skulle vi två för första gången hålla de två lektionerna ensamma. Väl förberedda inför lektion nummer ett, får vi efter stora kommunikations svårigheter veta att ettorna som vi skulle undervisa inte kunde närvara på grund av att de skulle till tandläkaren. Så det var bara för oss att sätta oss i lärarrummet och invänta vår nästa lektion som skulle vara om två timmar. På eftermiddagen/kvällen kom det första ovälkomna besöket till oss på hemmet. Detta var i form av en bandvaran, vilket var en två meter lång fullvuxen ödla. Den ”lille” hade letat sig in i tjejernas duschrum/toalett. Efter mycket om och men fick dem i alla fall ut stackarn som antagligen var livrädd när det stod ungefär femtio personer runt omkring den och gapade.

I lördags fick vi besök av doktorander från Bangkoks största sjukhus. De var här för att delvis lära barnen hur de skulle tvätta händerna, borsta tänderna samt hjärt- och lungräddning. Detta var något som vi upplevde att barnen faktiskt tyckte var roligt och även vi volontärer uppskattade det och vi blev alla bjudna på god mat. På lördagskvällen gick vi och Fredrik till ”Floating Market” för att dels äta lite gott, dricka lite gott och strosa runt bland stånden. Det är en väldigt mysig marknad längs floden och börjar bli lite av en tradition här för oss på lördagar.

Söndagen var en ganska lugn dag, då vi mestadels låg och sola samt stojade med barnen. Dock kom det en ny volontär till oss vid namn Ebba. Detta innebar också ett litet besök av Rose och David, vilket alltid är trevligt.

Måndag morgon lämnade tre volontärer oss, så blev en liten ledsam stund innan bussfärden till skolan. Även den här dagen fick vi hålla i lektionerna själva, då den nya tjejen skulle ”inskolas”. Men detta löste vi bra trots de två trotsigaste klasserna och en extremt kissignödig Sanna. Anledningen till att jag (Sanna) höll mig till det stadiet var för att toaletterna på skolan inte är särskilt fräscha. Men det var inget å be för efter lektionen utan det var bara till att inviga dem. Måndag eftermiddag solade vi samt fick lite tvättning avklarad.

Vid lunch i tisdags kom det två nya volontärer hit, Amanda och Lisa. Efter att vi alla hade ätit lunch var det dags för veckohandlingen. Resterande av dagen gick åt till att få alla de nya tjejerna att känna sig välkomna och ge dem info om det som behövs.

Idag har vi som vanligt varit i skolan på förmiddagen. Efter lunch åkte vi alla volontärer plus Rose och David till Mae Klong, staden som ligger hyfsat nära hemmet. Innan vi for in till staden gick vi och besökte kliniken som ligger i närheten av hemmet. Dels för att de nya volontärerna ville se den men även för att Carro har fått ett sår som blivit infekterat. Så efter några dagars tjatande från ”hobby-sjuksköterskan” Sanna, som sagt att hon borde gå och kolla det gav hon med sig vilket var ett bra beslut tyckte sköterskan på kliniken. Nu blir det dagliga besök tills såret är läkt.I Mae Klong fick vi bland annat uppleva en annorlunda form av marknad. Denna marknad låg mitt på en ”aktiv” tågräls. När tåget passerar får de alla dra undan sina stånd, vilket de behöver göra ungefär tre gånger per dag. På vår lilla tur till staden köpte vi garnnystan som vi på kvällen med barnen satt och gjorde armband. Vi fick återväcka gamla förskolekunskaper i makramé. Det blev som mycket annat här ett organiserat kaos, men också uppskattat av stora som små.

Detta var en liten summering av våra senaste dagar. Vi lägger upp bilder på facebook i morgon, så håll utkik ;).

Ha det gött, pöss haj

5 reaktioner på ”Ovälkomna och välkomna gäster

  1. Vad kul att äntligen få läsa i er blogg :-). Ni verkar ju vara rena proffsen där nere nu. Var väl tur att Carro äntligen får sitt sår omskött. Ha det underbart tjejer. Kram

  2. Hej!
    Kul o läsa eran blogg :) Carro, d verkar som d ligger i släkten att inte uppsöka vård när man behöver d :) haha, tur du gjorde d iallafall.
    Hur e maten där ni e? Får ni något gott att äta på dagarna?
    Kramar

  3. Måste säga att det är kul att läsa ett sånt här inlägg när man känner er och vet hur ni är. Ser liksom framför mig en sjukt kissenödig och hobbysjuksköterskan Sanna, haha! Kan även tänka mig att det behövdes mycket övertalning för att Carro skulle uppsöka läkare så bra jobbat sanna;) Hoppas såret är bättre nu!
    Saknar er båda och hoppas ni har det underbart! Pussåkram Alex

  4. Ja, det verkar som det händer en del även om det är lugnt mellan varven. Var tog varanen vägen sen då?? Kanske bor under grannhuset.
    Bra du gick till sjukan Carro, vet inte vilka baciller som finns i värmen. Ha det fortsatt bra, ser fram emot korten imorgon och nästa lässtund. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *