Fiasko och tålamod

Hej bloggen!

I söndags hade vi ännu en lugn dag här på hemmet. Eftersom Montri, ägaren fortfarande var här på hemmet var barnen betydligt lugnare än vad de brukar. Vi lekte och gosade med dom till och från under dagen. Under helgerna är vi teknskt sett lediga då vi jobbat under alla vardagar, men är vi på hemmet så blir det att vi är med barnen ändå och hjälper till med dusch, nattning osv. Det har kommit fram nu under de första dagarna att vår huvuduppgift är att undervisa barnen i engelska. På hemmet är vår uppgift att umgås och leka med barnen samt att duscha och natta de små. Vi får inte ta över några andra uppgifter som att laga mat eller städa då de ska klara detta själva de perioder då det inte finns volontärer på plats. Det finns ingen personal som jobbar här på hemmet utan det är två lite äldre tjejer som är ca 20 år som håller ordning här. De har själva vuxit upp här och för att de ska få bo kvar får de ha som uppgift att hålla koll på att allt fungerar. Barnen sköter i stort sett själva städning, tvättning, matlagning och diskning. De äldre hjälper de yngre med påklädning, toabesök osv.

Igår och idag har vi varit i skolan och undervisat. Både igår och idag blev det lite ”fiasko” av det hela då vi igår hade samma klass två gånger av någon anledning vi inte förstod. Detta förstörde vår planering då vi använder samma upplägg på båda lektionerna. Vi körde mest lekar på den andra lektionen, vi tror vi räddade det ganska så bra ;). Idag hade vi ettor och tvåor, lektionen med ettorna gick bra, vi sjöng sånger och övade på siffror. Lektion två skulle som sagt haft samma upplägg men dessa barnen var inte så engagerade, två av dem sov till och från och några andra ville inte svara på frågor eller delta. Som grädde på moset var det nog den varmaste dagen idag så vi stod där som tre väldigt irriterade svettpölar och försökte få barnens uppmärksamhet. Tålamodet testades ordentligt idag!

Nu väntar vi på att barnen snart ska komma hem från skolan. Vi har laddat med ny energi genom att sola och slappa i ca 4 timmar :)

Ha det gött, haj!

4 reaktioner på ”Fiasko och tålamod

  1. Oj, tur att ni båda är två lugna och stabila tjejer. Jag hade blivit galen, har noll tålamod som du vet Sanna :-). Sola låter ju underbart Kämpa på tjejer snart kan alla barnen tala engelska flytande :-). Kram

  2. Jag tror säkert att ni fixar det här jättebra ! Är nog inte lätt att fånga deras uppmärksamhet i värmen, men sjunga och leka är väl alltid kul. Vi är nog ändå lite avis på värmen, här regnar mest. Puss & Kram

  3. Så bra, samma lektion två gånger till samma klass.. då lärde de sig dubbelt så bra. Sen fick ni ju en skön eftermiddag i solen. Vad kan ni svalka er då? Blir det duschen eller ?Tror väl inte floden är så bra att bada i.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *