Våra första dagar

Hej allihopa!

Nu har vi avverkat våra första dagar här i Thailand. Vi anlände i måndags morse och blev upphämtade av Rose och David, de är koordinatörer för projektet. Under måndagen och tisdagen bodde vi hos dem med två andra som kommit från projektet (Eva och Jessica) och fick lite shopping gjord.

I onsdags anlände vi till Childhood Protection Home. Vi fick ett varmt välkomnande av både de andra volontärerna Caroline, Isabelle, Emma och Fredrik samt barnen. Det bor cirka 58 barn på hemmet, de flesta av dem bor i ett stort hus. Vi volontärer bor i ett eget litet hus som ligger bredvid det stora huset samt en flod, vilket ger oss en fantastisk soluppgång varje morgon.
Idag var första dagen som vi följde med till skolan och undervisade. Man har två lektioner per dag, idag hade vi femte- och sjätteklassare. Barnen har precis börjat med engelska vilket innebär att undervisningen är på låg nivå. Lektionerna idag bestod av repetion på alfabetet, veckodagarna samt föremål som finns i klassrummet, vi avslutade med lite ”hänga gubben”. Det är cirka tio barn i varje klass men det är inte alltid alla är där. Vi volontärer åkte tillbaka till hemmet vid tolv tiden och är sedan lediga tills barnen kommer tillbaka från skolan vilket brukar vara vid fyra/fem tiden. Så ser varje skoldag ut.

Nu har ni fått en liten bild av hur våra första dagar har sett ut här borta, men mer kommer. Bilder kommer när vi löst det tekniska. See you later alligator

En reaktion på ”Våra första dagar

  1. Vad kul att ni äntligen kommit igång med bloggen:-). Spännande att få läsa om era upplevelser. Ser fram emot bilder :-). Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *